Stránky

nedeľa 3. novembra 2013

Čučoriedkovo ríbezľový kolác

  • 2 vajíčka
  • vanilkový cukor
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 100g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2,5 dl mlieka
  • 2,5 dl oleja
  • ovocie
Posýpka:
  • 60 g masla
  • 60 g kryštálového cukru
  • 120 g polohrubej múky
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom a vanilkou. Pridáme olej a mlieko a postupne po lyžiciach pridávame múku premiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech a poukladáme na neho ovocie. Povrch koláča posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme zmiešaním masla, cukru a múky. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára