Stránky

pondelok, 27. februára 2017

Mandarínkový koláč

  • 5 vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g mletých orechov
  • polovica sáčku prášku do pečiva
  • 200 ml vlažnej vody

Plnka:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 300 - 350 ml mlieka
  • 500 g mäkkého tvarohu
  •  150 g práškového cukru
  •  100 g masla
  • 2 malé mandarínkové kompóty
  • šľahačka
  • čokoláda
1. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame žĺtky.

 
2. Do cesta pridávame postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.

 
 
3. Na záver pridáme orechy a koláč upečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

 
4. Mandarínkový kompót precedíme a do kompótovej šťavy dolejeme mlieko tak, aby sme mali 500ml tekutiny.

 

5. Do mlieka zmiešaného s kompótovou šťavou pridáme puding a uvaríme hustú kašu. Do teplého pudingu zamiešame maslo a necháme vychladnúť.


 
6. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladený puding a jemne zamiešame mandarínky.

 
 
 
7. Plnku nanesieme na upečený a vychladený orechový korpus.

 
 
8. Vrch koláča ozdobíme šľahačkou a hoblinkami čokolády.

















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára